Zoek op naam, auteur, ISBN

Zoek op thema

  

Presentatie boek 'Etty Hillesum - het verhaal van haar leven' door Judith Koelemeijer

De Nederlands-joodse Etty Hillesum stierf in november 1943 in het concentratiekamp Auschwitz, nog geen 30 jaar oud. Vanaf het begin van de oorlog tot bijna aan haar dood hield Etty een dagboek bij, dat in de jaren 80 van de vorige eeuw bekend en beroemd werd. In dit dagboek verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog. 

Judith Koelemeijer heeft een biografie geschreven over Etty Hillesum. De biografie is gebaseerd op diepgravend onderzoek in archieven en door interviews met vele mensen. Ze werpt een nieuw, soms verrassend licht op het leven van deze bijzondere jonge vrouw. 

Op zaterdagmiddag 29 oktober om 14 uur verzorgt Judith Koelemeijer een lezing in Klooster Wittem over haar boek 'Etty Hillesum'. Uiteraard is het boek die dag (en hopelijk al eerder) te koop in de kloosterboekwinkel voor € 34,95. Na de lezing kunt u uw boek door de auteur laten signeren.

De lezing/boekpresentatie 'Etty Hillesum' is een activiteit in het kader van het 40-jarig jubileum van de Kloosterboekwinkel.

Aanmelden kan hier.